top of page

Kultuurkapitali ja muusikakoolide liidu õpetajate tunnustuspreemiad

Eesti muusikakoolide liit ja Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital andsid 22. septembril Rahvusooper Estonia Talveaias tunnustuspreemiad Eesti parimatele muusikaõpetajatele. EML tunnustab muusikapedagooge, kelle õpilased on enim saavutanud häid tulemusi konkursil “Parim noor instrumentalist”. EML-i juhatuse esimehe ja Elleri kooli direktori Kadri Leivategija sõnul püsib andekate õpetajate najal muusikahariduse tulevik.

2019. aasta konkursitulemuste põhjal pälvisid tunnustuse: Lada Švan – plokkflööt (Narva MK, Narva-Jõesuu LMK), Anneli Kuusk – flööt ja plokkflööt (Tartu I ja II MK, Ardente muusikastuudio, Elleri kool), Priit Sonn – trompet, madalad vaskpillid (Elleri kool), Aavo Ots – trompet (TMKK, Viimsi MK), Svetlana Kekiševa – orel (Ahtme KK, Jõhvi MK), Kai Ratassepp – klaver (TMKK). Lisaks pärjab EMK muusikasõbra tiitliga igal aastal ühte omavalitsust, kes on panustanud laste muusikaharidusse. Sel aastal pälvis tunnustuse Tori vald.

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital jagab muusikapedagoogide tunnustuspreemiaid alates 2012. aastast koolide ettepanekute põhjal. Preemia eesmärk on tunnustada pühendumist erialasele tegevusele. Sihtkapitali esinaise Tiia Tederi sõnul saab Eesti muusika alati alguse muusikaõpetajatest. “Nemad loovad tulevikku. Kõik kaunid kontserdielamused, Eesti orkestrid, koorid, laulupeod ja rahvusvahelised saavutused on juureniite pidi ühenduses muusikaõpetajate igapäevase pühendunud tööga.” Helikunsti sihtkapitali pedagoogi tunnustuspreemia laureaadid on Kai Ratassepp – klaver (TMKK), Eve Vendt – akordion (Aruküla HK Pääsulind), Reinut Tepp – klavessiin (Otsa kool), Eva Teppo – klaver (Keila MK), Kaido Otsing – metsasarv (Elleri kool).

Eva Teppo. FOTO HAIDE RANNAKIVI

Eva Teppo. FOTO HAIDE RANNAKIVI

19 views
bottom of page