top of page

Tiit Kalluste pälvis rahvusvahelise auhinna

Rahvusvaheline akordioniliit otsustas augustis Hiinas Shenzhenis toimunud üldkogul anda Tiit Kallustele teenete auhinna (Merit Award) panuse eest rahvusvahelisse akordionialasesse tegevusse. Auhind anti üle 13. oktoobril Kumus toimunud Kalluste heliplaadi “Midnight Sun” esitluskontserdil. Tiit Kalluste oli Eesti akordioniliidu president aastatel 1999–2011, erialase arendustegevuse eest valiti ta 2014. aastal selle auliikmeks.

Teenete auhind on rahvusvahelise akordioniliidu kõrgeim erialane tunnustus, mida antakse välja üks kord aastas. Auhinna üle otsustab rahvusvaheline nõukogu. Varem on selle pälvinud Friedrich Lips (Venemaa), Matti Rantanen (Soome), Joan Sommers (USA), Anthony Galla-Rani (USA), Andre Astier (Prantsusmaa) jt. Rahvusvaheline akordioniliit ühendab 40 riigi akordioniorganisatsioone ja on üks vanimaid muusikaorganisatsioone, tegutsedes aastast 1935. Eesti akordioniliit on rahvusvahelise akordioniliidu täisliige 2004. aastast.

Tiit Kalluste. FOTO ROSEN DOVEN

Tiit Kalluste. FOTO ROSEN DOVEN

4 views
bottom of page