top of page

Tütarlastekoor Ellerhein kontserdireisil Hiinas

Tütarlastekoor Ellerhein viibis 17.–31. oktoobrini kontserdireisil Hiinas. Turnee haaras kuut linna: Taiyuan, Yinchuan, Shanghai, Nantong, Wuhan ja Peking, kokku toimus kuus kontserti. Koori kavas oli Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Olav Ehala, Mart Saare, Ko Matsushita, Alice Ping Yee Ho jt looming.

Koori peadirigent Ingrid Kõrvits turneest: “Olin kuulnud, et hiina publik on suhteliselt jahe ja ei näita oma emotsioone väga välja. Tahtsime oma kontsertidega seda müüti purustada ja publiku “üles sulatada”. See meil tõepoolest õnnestus ja selle üle on väga hea meel! Kontserdisaalid olid uhked ja hea akustikaga, rahvast kuulamas palju ning vastuvõtt soe. Aga kultuurierinevused on Hiinas siiski suured.”

Ellerhein Hiinas

Ellerhein Hiinas.

Ellerheina viimast kontserti Pekingis olid kuulamas ka Eesti saatkonna esindajad ning eesti keele õppijad Hiinas. Kontserdi lõppedes ei tahtnud ovatsioonid lõppeda – selline käitumine on hiina publiku puhul väga ebaharilik. Tavapärane on kontserdi ajal rääkimine, filmimine ja pildistamine ning pigem lühikesed aplausid. Kuulajate hulgas oli ka lapsi, sest hiina perekonnad peavad väga oluliseks laste muusikaharidust.

Lisaks kontsertidele toimus kooril ja pedagoogidel kohtumine Hiina konservatooriumi õppejõudude ja üliõpilastega. Külastati ka Hiina vaatamisväärsusi – hiina stiilis mošeed, Hiina ajalugu tutvustavat muuseumi, öist Shanghaid ning kuulsat Hiina müüri.

Tütarlastekoori Ellerhein hiina kontserdireisi iga päev oli täis üllatusi ja ootamatusi. Turnee oli pingeline ja ajakava tihe. Kokkuvõttes oli reis Hiina siiski väga kirgastav ning koor sai suur kogemuse võrra rikkamaks. Pikemalt turneest: www.ellerhein.ee.

21 views
bottom of page