top of page

“Etnokulbid 2019”

Viljandi Pärimusmuusika aidas toimunud galal jagati parimatele etnomuusikutele 11. korda kätte etnokulbid. Enim kulpe sai Black Bread Gone Mad albumiga “Ayibobo”, võites kolmes kategoorias: nii aasta albumi, parima uusfolk-artisti kui ka aasta debüütalbumi kulbi.

Eheda pärimusmuusika kulbi viis seekord koju Juhan Uppin, aasta artisti kategooria vääriliseks hääletas rahvas duo Puuluup. Puuluup sai kulbi ka aasta loo eest muusikapalaga “Kaseked”. Parima muusiku etnokulbi võitis Sander Mölder.

Eesti Pärimusmuusika keskuse erikulbi andis keskuse juhataja Tarmo Noormaa tänapäeva pärimusmuusika taaskasutuse eest hoolitsejale ja pärimusmuusika nurgakivina seisvale kirjandusmuuseumi vanemteadurile Janika Orasele. Raadio 2 pidas enda kulbi vääriliseks aga aasta jooksul enim Raadio 2 eetris mängitud lugu “Rihma” kollektiivilt Rehepecks.

Pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa ütles, et kui mõnel varasemal aastal jagus tunnustust vaid tuntud tegijatele, siis tänavu jagunesid toetushääled võrdsemalt paljude artistide vahel, mis tähendab, et pärimusmuusika on jõudnud veel suurema hulga inimesteni. Samas on üles kerkinud mitu põnevat uut artisti. Kaks nädalat väldanud rahvahääletusel osales rekordarv, 3153 pärimusmuusika fänni, kes said valida soovitatud kandidaatide seast või pakkuda välja oma lemmiku. Etnokulbid andsid võitjatele kätte 100. hooaega tähistava Ugala teatri näitlejad ja töötajad.

Kolm etnokulpi pälvinud Black Bread Gone Mad. FOTO AKO LEHEMETS

Kolm etnokulpi pälvinud Black Bread Gone Mad.FOTO AKO LEHEMETS

21 views
bottom of page