Hangzhou uus kontserdimaja

 

Hiina linnade vahel on viimasel ajal hoogu võtnud omamoodi võistlus. Iga linn püüab teisi üle lüüa erakordsete sihtkohtade ja silmapaistvate vaatamisväärsustega. Selles võistluses tegi järjekordse sammu Hangzhou linn. Mais avati seal uus kontserdimajas, milles on 1400-kohaline suur saal ning selle kõrval veel 500-kohaline black boxi tüüpi saal ning näitustekeskus.


Järve ääres asuv uus kontserdimaja jääb kaugelt silma oma erilise välimusega. Arhitektuuribüroo Henning Larseni poolt projekteeritud hoone välimus oma valge fassaadi ja asümmeetriliste akendega meenutab järvepinda jäälagunemise ajal. Katused on ehitatud kaldu nii, et inimestel on võimalik maapinnalt jõuda katuse servani, kust avaneb suurepärane vaade kõrval asuvale järvele. Hoone kõrval on avaliku kasutusega väljak ning kontserdimaja black box on ehitatud avatavate seintega, mis võimaldab selle väljaku abiga muuta vabaõhu kontserdisaaliks 10 000 inimesele.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload