top of page

Tallinna linn tunnustas väljapaistvaid kultuuritegelasi

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart andis linna kõrgeima, teeneka kultuuritegelase preemia üle EMTA rektorile pianist Ivari Iljale ja ballettmeister Mai Murdmaale. Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tehti sel aastal ettepanek anda välja erandkorras kaks preemiat: “Tänavused teeneka kultuuritegelase laureaadid ei vaja ilmselt laiemalt tutvustamist, sest tegemist on suurte loovisikutega, kelle looming on tuntud nii kodu- kui välismaal. Ivari Ilja on üks erakordsemaid eesti pianiste, EMTA professor ja 2017. aastast rektor. Mai-Ester Murdmaa käe all on valminud hulgaliselt balletietendusi, mida on saanud nautida mitu põlve klassikalise tantsu austajaid. Ta on lisaks Eestile lavastanud ka mitmel pool maailmas.” Selgusid ka tänavused Tallinna linna teenetemärkide saajad. Muusikutest anti Tallinna linna teenetemärk helilooja Tõnu Kõrvitsale, PLMF muusikute fondi direktorile ja ooperilauljale Pille Lillele ning Eesti kaitseväe orkestri peadirigendile Peeter Saanile.

Mihhail Kõlvart ja Mai Murdmaa. FOTO PÄEVALEHT

Mihhail Kõlvart ja Mai Murdmaa. FOTO PÄEVALEHT

15 views
bottom of page