top of page

John Adams pälvis Erasmuse preemia


FOTO www.nws.edu

Tänavuse Erasmuse preemia pälvis helilooja John Adams. Preemiasumma on 150 000 eurot. Seda auhinda antakse välja 1958. aastast alates väljapaistva panuse eest humanitaar- ja sotsiaalteaduste või kunsti alal. Preemia on nimetatud Rotterdami Erasmuse järgi ja seda annab välja Praemium Erasmianum Foundation Hollandis.

Preemia väljaandjad kommenteerisid Adamsi valikut, et ta on helilooja, kes on loonud uue muusikalise idioomi, ühendades džässi, popmuusika ja klassika elemendid. “Adams on teinud kaasaegse klassika kommunikatiivsemaks. Ta kajastab oma loomingus ka sotsiaalseid teemasid, pidades seda oma kohuseks”.

Varasemate preemiasaajate hulgas on Olivier Messiaen, Nikolaus Harnoncourt, Gustav Leonhardt, Bernard Haitink, Mauricio Kagel ning El Sistema looja José Antonio Abreu.

6 views
bottom of page