top of page

Ivo Pogorelichi uus plaat üle veerandsajandise pausi

60-aastane pianist Ivo Pogorelich ilmutab 24-aastase pausi järel taas uue CD-plaadi, mida on oodata tänavu sügiseks. Koostöös plaadifirmaga Sony Classical on plaanis jäädvustada Rahmaninovi 2. klaverisonaat ning Beethoveni sonaadid nr 22 ja nr 24. Ivo Pogorelich on karismaatiline ja kohati vastuoluline kunstnikunatuur, kes oli aastatel 1981–1995 Deutsche Grammophoni artist ja andis firmaga koostöös välja neliteist albumit. Sony Classicali president Bogdan Roscic lausus, et Ivo Pogorelichi diskograafia on üks seitsmest muusikasalvestusmaailma imest ning Sony on püüdnud teha kõik endast oleneva, et Pogorelichi plaadistuste nimistu suurenemisse oma panus anda. Pogorelich on rahul, et Sony tema interpretatsiooni vastu huvi tunneb. Ta märgib, et aastate eest kinkis Sony plaadifirma asutaja Akio Morita talle Sony tollase parima tehnika abil restaureeritud plaadid, millel kõlas Sergei Rahmaninovi klaverimäng ning on märgiline, et nüüd ilmuval plaadil kõlab tema endagi esituses Rahmaninovi looming.

FOTO justdubrovnik.com

9 views
bottom of page