top of page

Rasmus Puuri kantaat Tallinnas antava õpetajahariduse 100. aastapäevaks

18. märtsil tuli Kultuurikatlas esiettekandele Rasmus Puuri kantaat “Vabaduse tuul, tarkuse tuul”, millega Tallinna ülikool tähistas oma nime saamise 14. ning Tallinnas antava õpetajahariduse 100. aastapäeva. “Mõtlesin kantaati luues sügavalt hariduse rollile inimese arengus, samas soovisin, et helitöö ei tuleks väga pateetiline,” lausus Puur. “Kantaat on energiline, elujõuline ja rõõmus,” hindas esiettekannet juhatanud TLÜ sümfooniaorkestri dirigent Martin Sildos. “Teksti autor Sulev Oll ja helilooja on leidnud väga hea kontakti, sest pole mitte ühtegi kohta, kus tekst ei toetaks muusikat ja vastupidi. Ma loodan, et kantaat leiab Eesti muusikaloos endale kindla koha ning jääb veel kauaks teoseks, mida meelsasti esitatakse ning kuulatakse.”

FOTO TALLINNA ÜLIKOOL. ARNO MIKKOR

17 views
bottom of page