top of page

Kristiina Poska saab Flandria sümfooniaorkestri peadirigendiks

Kristiina Poskast saab uuel hooajal Flandria sümfooniaorkestri (Symfonieorkest Vlaanderen) peadirigent. Esimene koostöö oli möödunud aasta novembris ning pakkus kohe mõlemale poolele suurt rahuldust.

Kristiina Poska (40) on lõpetanud kooridirigeerimise erialal Otsa kooli (õp Merike Toro) ja Eesti muusikaakadeemia (õp Toomas Kapten). 2004–2009 õppis ta orkestridirigeerimise erialal Hanns Eisleri nimelises Berliini kõrgemas muusikakoolis Christian Ehwaldi klassis. 2009–2011 oli ta Ehwaldi juures täiendõppes (Konzertexamen), mille lõpetas kiitusega. 2006–2011 oli ta Berliini Humboldti ülikooli sümfooniaorkestri Capella Academica peadirigent. 2012–2016 töötas Poska Berliini koomilise ooperi kapellmeistri ehk teise dirigendina, olles selle teatri esimene naisdirigent ning esimene eestlane selles teatris sellises ametis. Koomilise ooperi etendusega on Poska üles astunud “Birgitta” festivalil. Eesti publik on teda viimasel kolmel hooajal näinud ERSO ees, samuti on ta dirigeerinud Tallinna Kammerorkestrit. Suurbritannias tegutseva maailma suurima klassikalise muusika sündmuste andmebaasi Bachtrack avaldatud 2015. aasta statistika järgi oli Poska toona kõige hõivatum naisdirigent maailmas. Tuleval hooajal alustab Poska tööd ka Šveitsis Baseli ooperiteatri muusikajuhina.

Kristiina Poska. FOTO KAUPO KIKKAS

bottom of page