top of page

Pianist Alice Sara Ott võitleb raske haigusega

31-aastane saksa-jaapani pianist Alice Sara Ott avaldas oma sotsiaalmeedias, et põeb sclerosis multiplex’i. Oma avalduses ütleb ta: “Kui arstid panid mulle diagnoosi, tundsin, et maailm minu ümber variseb kokku. Olin paanikas, hirmul ja rusutud. Mul oli nii palju küsimusi. Kuidas see mõjutab mu elu, mu tööd? Seda avalikult teatada polnud kerge, aga ma arvan, et tegin õieti. Sclerosis multiplex on sageli ühiskonnas valesti mõistetud ja ma loodan, et seda tehes ma julgustan teisi, kellel on sama mure”. Alice Sara Ott võitleb haigusega ja püüab leida viise paranemiseks.

Alice Sara Ott oli väljapaistev juba lapseeas, õppinud on ta Salzburgi Mozarteumis Hans-Heinz Kämmerlingi juures. Ott oli Jaapani Hamamatsu konkursi noorim finalist ning on saanud preemiaid veel mitmel konkursil. Ta on maailma edukaima plaadifirma Deutsche Grammophon artist ning kuulub prestiižsesse HarrisonParrott mänedžmenti.

Sclerosis multiplex’i põdes ka omaaegne silmapaistev tšellist Jacqueline du Pré.

82 views
bottom of page