top of page

Tasmin Little teatas karjääri lõpetamisest

Inglise viiuldaja Tasmin Little teatas, et alates 2020. aasta suvest ta enam kontserte ei anna. 30-aastase lavakarjääri jooksul on ta andnud u 2000 kontserti, mis on teda viinud kõikidele kontinentidele. Aastate jooksul on ta esinenud maailma nimekamates kontserdisaalides tuntumate dirigentide juhatusel. Ta on teinud kokku üle 40 salvestuse ning olnud kahe festivali kunstiline juht. Siiski ei kavatse ta jääda avalikust elust kõrvale. Pärast kontserdikarjääri lõppu soovib Little keskenduda oma teistele huvidele nagu raadio- ja telesaated, artiklite kirjutamine, panustada muusikaharidusse ning osaleda konkursside žüriides.

Tasmin Little sündis 1965. aastal ning alustas oma viiuliõpinguid üldhariduskoolis, kus töötas muu hulgas täiskohaga viiuliõpetajana. See isiklik kogemus on kujundanud temas veendumuse, et kõikides üldhariduskoolides peaks pilliõpe olema õppekava osa. Kui ta võitis Yehudi Menuhini stipendiumi, asus ta Yehudi Menuhini kooli õppima. Õpingud jätkusid hiljem Londonis Guildhalli muusika- ja draamakoolis. Rahvusvahelise tähelepanu pälvis ta BBC “Promsi” debüüdiga ning seejärel salvestatud debüütalbumiga, kus kõlavad Bruchi ja Dvořáki viiulikontserdid.

9 views
bottom of page