top of page

Suri pianist Aleksander Markovitš

Detsembri lõpus leiti Moskva hotellitoast surnuna Iisraeli pianist Aleksander Markovitš. Surma põhjused pole päris selged, kuid teadaolevalt oli ta pikalt võidelnud südamehaigusega. Markovitš esines oma karjääri jooksul paljude maailma tipporkestritega ning tegi pikka aega tihedat koostööd ka Neeme Järviga. 2012. aasta aprillis soleeris Markovitš Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Neeme Järvi juhatusel Xaver Scharwenka 4. klaverikontserdis, mida Järvi ja Markovitš on aastate jooksul mitmete orkestritega esitanud. Kõnealuse kontserdi eel rääkis Markovitš: “Iga esinemine koos Neeme Järviga on minu jaoks suur sündmus. Ja ennekõike see on kohusetunne ja ärevus, et maestro ei peaks minus pettuma.” Samal aastal osales Markovitš ka Pärnu muusikafestivalil ning andis sügisel kontserdi ERSO ja Nikolai Aleksejeviga. Berliner Morgenpost on Markovitši tema energilisuse ja temperamendi tõttu tituleerinud lausa vormel-1 piloodiks. Markovitši jaoks oli Eesti, eelkõige just Pärnu, väga südamelähedane koht, 7–10-aastasena veetis ta kõik oma suved Eesti suvepealinnas.

FOTO PÄRNU POSTIMEES

17 views
bottom of page