top of page

Teatri- ja muusikamuuseum ühineb ajaloomuuseumiga

2019. aasta alguses ühinevad Eesti teatri- ja muusikamuuseum (ETMM) ja Eesti ajaloomuuseum ning moodustatakse uus sihtasutus. Tegu on ühe osaga aastal 2012 alanud muuseumivõrgustiku korrastamisest.

ETMM on asutatud 1924. aastal. 94 aastaga on muuseumi kogu kasvanud Eesti muuseumidest suuruselt teiseks, sisaldades üle 740 000 museaali. Kahe muuseumi ühinedes jätkuvad kõik muuseumi põhitegevused – kogumine, uurimine, säilitamine ja vahendamine. Uue asutuse loomisel muutub küll struktuur, kuid muusika- ja teatritemaatikaga jäävad tegelema vastavat valdkonda tundvad töötajad. Samuti kasvab museaalide muuseumide infosüsteemi (MuIS) kandmise jõudlus.

ETMM. Foto ERR

ETMM. Foto ERR

ETMM ning G. Otsa nim Tallinna muusikakool on aastaid maja jaganud. Loodetavasti võimaldab kahe muuseumi ühinemine ning muusikakooli kolimine uuele pinnale võtta alalisele kasutusele praeguse muusikakooli saali ja laiendada ka muuseumi ekspositsioonipinda. Muuseumi praegune juht Tanel Veeremaa asub uuest aastast tööle SA Eesti vabaõhumuuseumi juhatuse liikmena. Tema eestvedamisel on ETMM-is kuue aastaga kasvanud külastatavus, aktiivselt käima lükatud haridustegevus, parandatud kogude hoiutingimusi, loodud 2017. aasta parima püsinäituse auhinna võitnud ekspositsioon jpm. Peagi selgub, kes hakkab uues sihtasutuses teatri- ja muusikamuuseumi tegevust koordineerima.

bottom of page