top of page

Mees- ja noormeestekooride võistulaulmine


Eesti Meestelaulu selts korraldas 24. novembril Tallinna ülikooli aulas üle-eestilise mees- ja noormeestekooride konkursi, millega tähistati ühtlasi maestro Gustav Ernesaksa 110. sünniaastapäeva, EMS-i 30. ja Eesti vabariigi 100. aastapäeva. Osales 17 koori, kes esitasid 10–15-minutise kava. Kohustusliku lauluna tuli A-kategoorias ette kanda Riho Esko Maimetsa “Mu arm” ja B-kategoorias Alo Ritsingu “Mis oli see”. Võistulaulmist hindas rahvusvaheline žürii koosseisus: Inessa Bodyako (Valgevene), Heli Jürgenson, Ingrid Kõrvits, Riho Esko Maimets ja Raul Talmar. TULEMUSED

Noormeestekooride B-kategooria: II koht Saue noorte meeste koor, dirigent Elviira Alamaa. Meeskooride A-kategooria: I koht TAM, dirigendid Kuno Kerge ja Made Ritsing. II koht TTÜ AM, dirigendid Peeter Perens ja Siim Selis. III koht ETA meeskoor, dirigendid Andrus Siimon ja Igor Nikoforov. Meeskooride B-kategooria: I koht meeskoor Sakala, dirigendid Kadi Ritsing ja Liisi Toomsalu. II koht Haaslava meeskoor, dirigent Kalev Lindal. III koht Eesti metsatöötajate meeskoor Forestalia, dirigent Alo Ritsing; Akadeemiline meeste lauluselts, dirigent Laine Randjärv.

Meeskooride C-kategooria: II koht Tallinna MS Türnpu meeskoor, dirigent Ene Kangron. II koht Pärnu M. Lüdigi nimeline meeskoor, dirigent Evelin Mei. III koht EMS Tartu meeskoor, dirigent Made Ritsing. Eripreemiad: Parim kohustusliku laulu esitus – TAM. Ergutuspreemia – Elva meeskoor. Parim dirigent – Kadi Ritsing.

21 views
bottom of page