Gustav Ernesaksa preemiad 2018

03/01/2019

Tänavuse Gustav Ernesaksa fondi peapreemia pälvis koorijuht Lydia Rahula. Eesti meestelaulu seltsi juhatuse esimees Hirvo Surva: “Lydia Rahula pälvis preemia olulise panuse eest Eesti järgmise põlvkonna noorte lauljate kasvatamisel nii dirigendi kui pikaaegse muusikaõpetajana. Nagu oli Gustav Ernesaksal, nii on ka tema kirg ja elutöö olnud poiste laulu populariseerimine ja seega uue põlvkonna meeslauljate kasvatamine.” Lydia Rahula on Tallinna 21. kooli muusikaõpetaja ja Tallinna Poistekoori asutaja ning dirigent. Ta on ka asutanud ja juhatanud Eesti Lastekoori ja töötanud RAM-i poistekoori koormeistri ning ettevalmistuskooride dirigendina. Laulupeo dirigent alates 1987. aastast.


Koolimuusika arendamise stipendiumi sai Katrin Puur pikaaegse töö eest suurürituste korraldamisel ja eestvedamisel. Puur on töötanud Eesti segakooride liidu tegevsekretärina, oli tänavu Tallinnas toimunud rahvusvahelise koorifestivali “Europa Cantat 2018” kontserdiprogrammi juht. Õppestipendiumi sai EMTA koorimuusika magistrant Maarja Helstein. Esimest korda anti EMS-i algatusel peapreemiaga kaasa ka Ekke Väli loodud skulptuur “Gustav”, koopia Tallinna lauluväljakul olevast Gustav Ernesaksa kujust. Skulptuuriga tunnustati ka laulu- ja tantsupidude pikaajalist peakorraldajat Ilmar Mossi ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA juhatajat Aet Maateed

 

Lydia Rahula. FOTO KALEV LILLEORG

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload