top of page

Nicolas Namoradze võitis Honensi-nimelise klaverikonkursi


30. augustist 8. septembrini toimus Kanadas Calgarys Esther Honensi nimeline pianistide konkurss. Kümme poolfinalisti, kes olid eelnevalt esinenud kas Berliinis või New Yorgis, said Calgarys esitada veel kaks 65-minutilist kontsertprogrammi – ühe soolokavaga ning teise koostöös bariton Phillip Addise ja viiuldaja Jonathan Crow’ga. Poolfinaalidest valiti välja kolm finalisti, kes esinesid esmalt kammerkontserdil koos Azahar Ensemble’iga ning hiljem Calgary filharmooniaorkestri ees. Võitjaks osutus 26-aastane Gruusia pianist Nicolas Namoradze. Peapreemia auhinnarahaks on 100 000 kanada dollarit ning võiduga kaasneb arendusprogramm, mille hinnanguline väärtus on 500 000 kanada dollarit. Ülejäänud kahele finalistile, Han Chenile ja Llewellyn Sanchez-Wernerile omistati Raeburni-nimelised auhinnad väärtusega 10 000 kanada dollarit. Sanchez-Werner pälvis lisaks ka 5000 dollari suuruse publikupreemia. Namoradze on õppinud Budapestis, Viinis ja Firenzes. Magistrikraadi omandas ta New Yorgis Juilliardi muusikakoolis. Praegu õpib ta New Yorgi ülikooli doktorantuuris, kus tema õpetajad on Emanuel Ax ja Yoheved Kaplinsky. Honensi konkursi võit pakub Namoradzele nii kontserdivõimalusi maailma parimates saalides ja koos maailma parimate orkestritega kui ka salvestusvõimalusi.

6 views
bottom of page