top of page

Kai Rüütli soolokontsert Oxfordis

Rohkem ooperiartistina tuntud Eesti metsosopran Kai Rüütel esines 17. oktoobril soolokontserdiga Inglismaal ühes Oxfordi ülikooli saalidest, klaveril oli inglise pianist Roger Vignoles. Kai Rüütli soolokava pealkirjaga “Tallinn to St. Petersburg” kuulus XVII “Oxford Lieder Festivali” programmi. Ettekandel olid Veljo Tormise “Nukrad viivud”, “Kevadpäike, ära looju veel”, “Sügislaul”, “Ei ole roose õitsenud minule” ning “Armastus”, Ester Mägi “Kolm laulu Betti Alveri luulele” ning Mart Saare “Ennemuiste”, “Kadunud ingel”, “Kõrs kahiseb”, “Mis see oli?”, “Sügismõtted” ja “Üks ainus kord”. Veel olid Rüütlil kavas Rahmaninovi, Brahmsi ja Rimski-Korsakovi looming. Kontserdi salvestas BBC Radio 3.

Kai Rüütel, Londoni kuningliku ooperi juures tegutseva Jette Parkeri noorte lauljate stuudio kasvandik, on kuningliku ooperiteatri suurel laval laulnud juba mitmeid kordi. Oktoobris oli selles teatris erakordne aeg, mil Wagneri “Valküüris” laulis korraga koguni kolm Eesti lauljat – Ain Anger, Kai Rüütel ja Monika-Evelin Liiv, etendusi juhatas teatri peadirigent Antonio Pappano.

Kai Rüütel

Kai Rüütel

21 views
bottom of page