top of page

Leedsi pianistide konkursi võitis Eric Lu

15. septembril kuulutati XIX Leedsi rahvusvahelisel pianistide konkursil viie finalisti seast välja võitja – 20-aastane Bostonist pärit Hiina-Ameerika pianist Eric Lu. Võitja pälvis ka Terence Judd Hallé orkestri eripreemia. Teise koha sai sakslane Mario Häring ja kolmanda hiinlane Xinyuan Wang. Yaltah Menuhini eripreemia sai Mario Häring ning Medici TV publikuhääletuse auhind läks kolmanda koha saanud Xinyuan Wangile. Eric Lu on varem pälvinud XVII rahvusvahelisel Chopini konkursil Varssavis 4. preemia, kus võitjaks tuli korea pianist Seong-Jin Cho.

Esimese koha preemiaraha oli 25 000 naela ja võimas portfoolio, mille abil arendada oma tulevast karjääri. Sinna kuulub liitumine Askonas Holti mändežmendiga, sooloalbum plaadifirmas Warner Classics, terve hulk esinemisi üle maailma ning salvestusvõimalused BBC Radio 3 kanalis. Konkursi esimeses voorus osales eelvaliku tulemusel 24 pianisti, teise vooru valiti välja kümme ning finaali pääses viis mängijat. Finalistide hulgas olid veel Horvaatia pianist Aljoša Jurinić ja Moskva konservatooriumi kasvandik Anna Geniushene. Konkurssi sai jälgida ka Medici TV vahendusel.

17 views
bottom of page