Jüri Reinvere

01/10/2018

Eesti Kultuurkapitali aastapreemia

Eesti kaasaegse muusika rikastamise eest orkestraalselt plastilise teosega“… ja väsimus õnnest nad tantsima viis”

 

“Alates ooperist “Peer Gynt” olen tegelnud ennekõike ühe järjest ohtlikuma teemaga, mis on meie praeguse ühiskonna ennasthävitava jõu aluseks. Keskne komponent selles on kultuuriväsimus. [---] Oleme jõudnud sellisesse ajajärku, kus oleme oma kultuuri muutnud ühiskondlikuks tarbekaubaks, mitte enam meie väärtusi juhtivaks aluseks. Taustal on aga “kultuuriväsimuse” fenomen, millest on palju rääkinud ameerika-prantsuse filosoof George Steiner, meie endi küllastumine ja väärtushinnangute lagunemine seoses sellega, et me selles “väsimuses” ei taju enam väärtuste tegelikke omadusi ja ei taju oma tegelikku seisu. Teoses “… ja väsimus õnnest nad tantsima viis” kajastub see temaatika.”

 

Kultuur.err.ee august 2018
Ia Remmeli intervjuust

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload