top of page

Inglismaa riiklik albumipäev


Inglismaa riiklik albumipäev

Elame ajal, mil voogedastuse teenused muutuvad järjest populaarsemaks ning järjest kasvav inimhulk saab oma muusikahuvi rahuldatud interneti abil, ent see ei tähenda ilmtingimata, et hoolikalt koostatud albumi aeg oleks möödas. Inglismaal peetakse tänavu 13. oktoobril esmakordselt albumipäeva ning sellega tähistatakse 70 aasta möödumist esimese LP ehk vinüülplaadi ilmumisest. Albumipäevaga juhitakse tähelepanu, et albumi formaat on oluline ka digiajastul. Nimelt näitab Inglismaal läbi viidud uuring, et üle poole alla 25-aastastest noortest oli küsitlusele eelnenud nädalal mõnd albumit kuulanud. Kui voogedastus tähendab kergemat ligipääsu ja lihtsamat viisi uusi muusikalisi avastusi teha, siis album oma kunstilise terviklikkusega toob kuulajani artisti loodud maailma mingil kindlal ajahetkel ning selle olulisust ei saa alahinnata. Albumipäevale eelneb nädal täis erinevaid sündmusi nii muusikapoodides, sotsiaalmeedias kui ka raadios. Albumipäeva tipphetk saabub 13. oktoobril kell 3.33 pärastlõunal, mil kõiki britte kutsutakse üles kuulama oma lemmikalbumit. Kellaaja valik on tingitud sellest, et vinüülplaatide kuulamiskiiruse standard oli 33,3 pööret minutis.

5 views
bottom of page