Search

Andres Uibo viiulikontserdi ettekanne festivalil “Brucknertage”

Tallinna Kammerorkester, Vilniuse Püha Kristoferi kammerorkester ja puhkpilliorkester RĪGA andsid riikide juubeliaastal suvelõpu ühiskontserdid “Balti akord”. 18. augustil oli kontsert Riias VEF-i kultuuripalees, 25. augustil Tallinna Kultuuriöö raames Vabaduse väljakul ja 2. septembril Vilniuse Katedraali väljakul.

Kontserdi avas Riia orkester Arturs Maskatsi “Tangoga” (akordionisolist Arturs Noviks). Vilniuse kammerorkestri esituses kõlas Jonas Jurkūnase “Varblase unistus” (solistid pärimuslaulja Veronika Povilionienė ja Petras Vyšņiauskas saksofonil). Tallinna Kammerorkestrilt (solistid Raivo Tafenau saksofonil ja Tiit Kikas viiulil) kõlas remix Jaan Räätsa kontserdist kammerorkestrile. Ühisorkestri esituses kõlasid Eino Tambergi “Avafanfaarid”, Tomas Leiburase “Vilniuse Mosaiik” ning Raimonds Paulsi “Võtan sind kaasa”. Duke Ellingtoni “Night Creature” esitusel tegi kaasa džässtrio koosseisus Kirke Karja (klaver), Mihkel Mälgand (bass) ja Normunds Everts (trumm). Kontserti juhatasid Modestas Barkauskas ja Valdis Butāns.

Kontserdid kolmes Balti riigis toimusid Tallinna kultuuriameti, Vilniuse linnavalitsuse ja Riia linnavolikogu koostöös.