top of page

ERSO reis Gruusiasse ja Armeeniasse


ERSO ja gruusia helilooja Giya Kancheli. FOTO ERSO

ERSO ja gruusia helilooja Giya Kancheli. FOTO ERSO

ERSO viibis eesotsas oma aupeadirigendi Neeme Järviga juunis kontserdireisil Gruusias ja Armeenias. Reis oli pühendatud Eesti vabariigi 100. aastapäevale ja sai teoks kultuuridiplomaatia projekti “Kõik armastavad Gruusiat” raames. Reis oli ajalooline, kuna viimati esines ERSO Jerevanis 1980. aastal ja Thbilisis 1985. aastal.

11. juunil dirigeeris Jerevani Aram Hatšaturjani nimelises saalis ning 13. juunil Thbilisi Kahhidze muusikakeskuses orkestrit Neeme Järvi ja klaveril soleeris Mihkel Poll, teisel kontserdil lisandus ka sopran Elina Nechayeva. 15. juunil esineti Bathumi riikliku muusikakeskuse kontserdisaalis festivalil “Odessa Classics Batumi Weekend”. Seal oli ERSO ees Thbilisi sümfooniaorkestri juht Nikolaz Rachveli, solistina esinesid viiulivirtuoos Giorgi Zagreli ning festivali “Odessa Classics” asutaja, Ukraina pianist Aleksei Botvinov. Kõigil kontsertidel mängiti Tubina 5. sümfooniat, kahel korral kõlas A. Lemba 1. klaverikontsert, veel olid kavas Hatšaturjan, Kancheli ja Rahmaninov. Thbilisi kontserdil oli kohal ka Giya Kancheli, kelle “Eine kleine Daneliade” tuli seal kordamisele.

27 views
bottom of page