Pianist Joon Yoon pälvis Guildhalli medali

 

Guildhalli muusika- ja draamakooli uhkeima solistidele mõeldud autasu ehk Guildhalli medali pälvis tänavu pianist Joon Yoon. Võidu tõi talle Brahmsi 1. klaverikontserdi esitus Guildhalli sümfooniaorkestriga. Joon Yoonile pakkusid konkurentsi veel Ljubica Stojanovic ning Dan-Iulian Druţac.

 

Guildhalli medali asutas Sir Henry Dixon Kimber 1915. aastal. Varasemate preemiasaajate hulgas on sellised nimed, nagu Jacqueline du Pré, Patricia Rozario, Tasmin Little ja Bryn Terfel. Yoon on varem õppinud ka Juilliardi muusikakoolis ning Yale’i ülikoolis. Praegu on ta Guildhallis Ronan O’Hora klaveriklassis Artist Diploma kursusel. Guildhalli muusika- ja draamakoolis on õppinud ka mitmed eesti muusikud. 2006. aastal pälvis Guildhalli medali Eesti viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload