top of page

Diana Adamyan võitis Menuhini konkursi


Aprillis selgusid maineka Menuhini-nimelise viiulikonkursi võitjad. Vanemas vanusrühmas, kus osalesid 17–21-aastased mängijad, tuli võitjaks 18-aastane Armeenia viiuldaja Diana Adamyan. Finaali jõudis 22 osalejast neli, Diana Adamyan esitas finaalis Bruchi viiulikontserdi g-moll. Peavõiduga kaasneb preemiaraha 15 000 šveitsi franki ja aastane laenuleping hinnalisele ja kvaliteetsele viiulile. Teise koha ja 10 000 franki pälvis 20-aastane Nathan Mierdl Prantsusmaalt, kolmanda koha ja 7000 franki sai 20-aastane Hyunjae Lim Lõuna-Koreast. Neljandaks jäi Hiina viiuldaja Tianyou Ma. Noorimas vanuserühmas saavutasid kaksikvõidu kümneaastane Christian Li ja 11-aastane Chloe Chua.

Genfi Victoria Hallis toimunud konkursi žüriisse kuulusid Pamela Frank, Maksim Vengerov, Joji Hattori, Itamar Golan, Ilja Gringolts, Henning Kraggerud, Lu Siqing, Josef Spaček ja Soyoung Yoon. Selle konkursi rajas 1983. aastal Menuhin ise. Tuntumate võitjate seas on näiteks Julia Fischer, Tasmin Little ja Ray Chen.

8 views
bottom of page