top of page

BBC “Promsi” külluslik programm


BBC avalikustas tänavuse “Promsi” hooaja, mis on sel aastal pühendatud mitmele saja aasta eest toimunud sündmusele. Leonard Bernsteini 100. sünniaastapäevast inspireerituna tuleb ettekandele helilooja üks tähtteosteid, “West Side Story”. Esinema on kutsutud ka Baltimore’i sümfooniaorkester, mille eesotsas on endine Bernsteini õpilane Marin Alsop. Sel aastal möödub 100 aastat ka I maailmasõja lõpust. Briti helilooja Anna Meredith on sel puhu kirjutanud suurteose orkestrile ja koorile. Meredith on üks 22-st naisheliloojast, kelle teosed on tänavusel “Promsil” kavas. See on peegeldus 1918. aastal Inglise parlamendis vastu võetud otsusest, mis andis üle 30-aastastele naistele valimisõiguse. Festivali lõputeos on tellitud naisheliloojalt Roxanna Panufnikult. “Promsil” kõlavad mitmed Debussy, Hubert Parry ja Lili Boulanger’ teosed, heliloojate valikut seob see, et nende surmadaatumiks on 1918. aasta. Tavapärastele kontserdikohtadele lisanduvad sel aastal Londoni Alexandra Palace ja Lincolni Drill Hall.

5 views
bottom of page