top of page

Suri Heli Lääts (1932–2018)


16. veebruaril suri armastatud laulja Heli Lääts. 24. juunil 1932. aastal Kuressaares sündinud Heli Lääts lõpetas 1955. aastal Tallinna muusikakooli. Samal aastal debüteeris ta estraadilaval. Aastal 1960 lõpetas ta Tallinna konservatooriumi laulu erialal Tiit Kuusiku klassis. Ta sai esimese eesti lauljana estraadi- ja kammerlaulja kvalifikatsiooni. Regulaarsed esinemised estraadilauljana algasid 1956. aastal Emil Laansoo ansambli ja Eesti Raadio estraadiorkestriga. Koos teiste eesti estraadikunstnikega ja ansambliga Metronoom osales ta 1957. aastal ülemaailmsel noorsoo- ja üliõpilasfestivalil Moskvas, kust ta tuli koju laureaadina. 1958. aastal võttis Lääts osa üleliidulisest estraadiartistide konkursist, kus ta esimese eesti lauljatarina võitis laureaaditiitli. Aastatel 1957–1961 laulis Lääts Eesti Raadio naistrios, 1957–1987 oli ta Eesti NSV Riikliku Filharmoonia solist, 1966–1974 sealsamas estraadistuudio lauluõpetaja. Heli Lääts on osalenud ka estraadietendustes ja laulnud lastelaule. Tema hääl oli kauni tämbriga ning repertuaar sisukas. Ta on salvestanud oma laule heliplaatidele ja Eesti Raadiole. Alles möödunud aastal esitles Lääts elulooraamatut “Heli Lääts. Armastusega”, 384-leheküljelist minavormis faktiküllast mälestusteraamatut.

32 views
bottom of page