IX üleriigiline muusikaolümpiaad

Tänavuse, juba IX üleriigilise muusikaolümpiaad lõppvoor toimus 16.–17. märtsil EMTA-s. Võistluse osaoskusteks olid kirjalik töö, noodist laulmine, laulu esitamine, omalooming ning muusikateemalise essee kirjutamine. Olümpiaadil osales arvukalt õpilasi kõigist Eesti piirkondadest. Tallinna ja Tartu kõrval olid esindatud Keila, Jõgeva, Kohtla-Järve, Pärnu koolid, Võru, Narva, Rakvere, Paide, Viljandi, Türi, Rapla, Kohila, Lähte, Tabivere, Palamuse, Antsla, Vinni-Pajusti, Tori, Iisaku, Abja, Parksepa, Otepää, Kose, Elva, Kehtna, Osula ja Kuressaare.

Põhikooli arvestuses said kulddiplomi ning I koha Linda Mae Nummert (Tallinna prantsuse lütseum, õp M. Peterson), II koha Hellika Otsar (Parksepa keskkool, õp S. Otsar) ning III koha Joosep Toomeste (Tallinna reaalkool, õp H. Roos). Eripreemiad: Mirjam Kits (Pärnu Mai kool, õp M. Kits, A. Mänd ) – parim omalooming, Liis Rossner (Tartu kesklinna kool, õp R. Rõõmusaare, A. Kivilo) – parim laulu esitaja, Martin Vendt (Tartu Reiniku kool, õp T. Loite) ja Hellika Otsar – parim laulu esitus, Mia-Maria Männi (Türi põhikool, õp T. Schüts) – parim kirjalik töö, Aet Kubits (Tallinna prantsuse lütseum, õp M. Peterson) – parim muusikateemaline essee.

Gümnaasiumi osas läksid kulddiplom ja esikoht Patrik Sebastian Undile (Rapla ÜG, õp E. Meidla), II koha sai Marta Külaots (Tartu Poska G, õp K. Mägimets ) ja III koha Mirjam Leesalu (Võru G, õp S. Otsar). Eripreemiad: Patrik Sebastian Unt – parim omalooming, Marta Külaots – parim laulu esitus, Luisa Susanna Kütson (Tallinna 21. kool, õp K. Õmblus) ja Patrik Sebastian Unt – parimad noodilugejad, Luisa Susanna Kütson – parim kirjalik töö, Martin Tampuu (Türi ÜG, õp U. Tamm) – parim muusikaessee.

Rahvusvahelisele muusikaolümpiaadile valiti Eestit esindama põhikoolist Linda Mae Nummert, Hellika Otsar ja Joosep Toomeste, gümnaasiumi osas Patrik Sebastian Unt, Marta Külaots ja Mirjam Leesalu.

19 views