top of page

IX üleriigiline muusikaolümpiaad

Tänavuse, juba IX üleriigilise muusikaolümpiaad lõppvoor toimus 16.–17. märtsil EMTA-s. Võistluse osaoskusteks olid kirjalik töö, noodist laulmine, laulu esitamine, omalooming ning muusikateemalise essee kirjutamine. Olümpiaadil osales arvukalt õpilasi kõigist Eesti piirkondadest. Tallinna ja Tartu kõrval olid esindatud Keila, Jõgeva, Kohtla-Järve, Pärnu koolid, Võru, Narva, Rakvere, Paide, Viljandi, Türi, Rapla, Kohila, Lähte, Tabivere, Palamuse, Antsla, Vinni-Pajusti, Tori, Iisaku, Abja, Parksepa, Otepää, Kose, Elva, Kehtna, Osula ja Kuressaare.

Põhikooli arvestuses said kulddiplomi ning I koha Linda Mae Nummert (Tallinna prantsuse lütseum, õp M. Peterson), II koha Hellika Otsar (Parksepa keskkool, õp S. Otsar) ning III koha Joosep Toomeste (Tallinna reaalkool, õp H. Roos). Eripreemiad: Mirjam Kits (Pärnu Mai kool, õp M. Kits, A. Mänd ) – parim omalooming, Liis Rossner (Tartu kesklinna kool, õp R. Rõõmusaare, A. Kivilo) – parim laulu esitaja, Martin Vendt (Tartu Reiniku kool, õp T. Loite) ja Hellika Otsar – parim laulu esitus, Mia-Maria Männi (Türi põhikool, õp T. Schüts) – parim kirjalik töö, Aet Kubits (Tallinna prantsuse lütseum, õp M. Peterson) – parim muusikateemaline essee.

Gümnaasiumi osas läksid kulddiplom ja esikoht Patrik Sebastian Undile (Rapla ÜG, õp E. Meidla), II koha sai Marta Külaots (Tartu Poska G, õp K. Mägimets ) ja III koha Mirjam Leesalu (Võru G, õp S. Otsar). Eripreemiad: Patrik Sebastian Unt – parim omalooming, Marta Külaots – parim laulu esitus, Luisa Susanna Kütson (Tallinna 21. kool, õp K. Õmblus) ja Patrik Sebastian Unt – parimad noodilugejad, Luisa Susanna Kütson – parim kirjalik töö, Martin Tampuu (Türi ÜG, õp U. Tamm) – parim muusikaessee.

Rahvusvahelisele muusikaolümpiaadile valiti Eestit esindama põhikoolist Linda Mae Nummert, Hellika Otsar ja Joosep Toomeste, gümnaasiumi osas Patrik Sebastian Unt, Marta Külaots ja Mirjam Leesalu.

24 views
bottom of page