top of page

Daniel Barenboim sõlmis lepingu Deutsche Grammophoniga


Daniel Barenboim sõlmis uue lepingu Deutsche Grammophoniga. Kavas on salvestused Berliini riigikapelli ja riigiooperiga, Boulezi ansambli ja Barenboim-Saidi akadeemia liikmetega. Deutsche Grammophoni eesmärk on temaga välja anda kolm plaadiseeriat. Esimene võtab luubi alla Daniel Barenboimi pianisti ja dirigendina, teine hoiab fookuses Barenboimi kammermuusikuna ning kolmas peaks tooma Barenboimi esile õpetaja ja uuendajana. Viimast külge avatakse siiski vaid digitaalses vormis Barenboimi enda plaadimärgi Peral Music kaudu. Tulekul on kampaaniad sotsiaalmeedias ning edastamine YouTube’is. Plaanitakse toota ka telesaateid lastele. Näiteks on teada, et Barenboim astub üles 52-osalises multifilmisarjas “Max & Maestro”, mille toodavad koostöös RAI, Prantsuse televisioon ja ARD-HR. Seal tutvustab Barenboim klassikalist muusikat 11-aastasele räpparile. Juba selle aasta suvel peaks lettidele jõudma kaks albumit – Brahmsi sümfooniad Berliini riigikapelliga ja Mozarti kaks klaverikvartetti, kus koos Barenboimiga mängivad Michael Barenboim, Kian Soltani and Yulia Deyneka. Kaugemasse tulevikku jäävad Dvořáki tšellokontsert koos Kian Soltani ja Berliini riigikapelliga ning Smetana “Minu kodumaa” Viini filharmoonikutega. 2020. aastal on plaanis tähistada Beethoveni 250. sünniaastapäeva, ansamblipartneritena teevad kaasa Anne-Sophie Mutter ja Yo-Yo Ma.

Barenboim loodab, et plaanitav koostöö aitab laiemale uuele publikule tutvustada Boulezi saali filosoofiat “mõtlevast kõrvast” ning aktiivsest ja tähelepanelikust kuulamisest. Deutsche Grammophoni plaadimärgi juhi Clemens Trautmanni sõnul on Barenboim juba praegu teinud palju selleks, et tuua klassikalise muusika väärtused ülemaailmse publiku ette. “Kollasel” plaadimärgil oli esimene koostöö maestroga juba 45 aastat tagasi ning miski ei rõõmusta neid rohkem, kui see uus ettevõtmine, mis peegeldab Barenboimi kirge muusiku, humanisti, õpetaja ja uuendajana.

3 views
bottom of page