top of page

Ansambel Vox Clamantis kandideerib BBC Music Magazine’i auhinnale


Jaan-Eik Tulve koos ansambliga Vox Clamantis kandideerib albumiga “The Deer’s Cry”, millel kõlab Pärdi muusika, ajakirja BBC Music Magazine auhinnale. Muusikakriitikutest koosnev žürii on viimase aasta parimatest albumitest valinud seitsmele auhinnale kandideerima 21 plaati ning Vox Clamantis on nomineeritud koorimuusika kategoorias. Oma lemmikplaadi poolt saavad hääletada kõik muusikasõbrad. Albumile on salvestatud Pärdi valdavalt käesoleval sajandil loodud a cappella koorimuusika, “Da pacem Domine” ja plaadi nimiloo ‟The Deer’s Cry” kõrval on koha leidnud ka harva salvestatud teosed nagu ‟Von Angesicht zu Angesicht”, ‟Sei gelobt, du Baum” ja ‟Veni Creator”. Samuti on plaadil tintinnabuli-stiili üks esimesi teoseid “Summa”, mille neljale häälele loodud originaalversioon kõlab kontserdisaalides harva. Plaadil teevad kaasa viiuldaja Mari Poll, vioolamängija Johanna Vahermägi, kontrabassimängijad Heikko ja Taavo Remmel, lautomängija Robert Staak, Toomas Vavilov klarnetil ja Susanne Doll orelil.

bottom of page