top of page

Vox Clamantis Austraalias

Vox Clamantis Austraalias.

Vokaalansambel Vox Clamantis viibis jaanuari lõpus oma kunstilise juhi ja dirigendi Jaan-Eik Tulvega kontserdireisil Austraalias. Esimene kava pealkirjaga “Morning Star – the Music of Arvo Pärt” kõlas 25. jaanuari õhtul Melbourne’is kuulsas Elisabeth Murdochi saalis. Ettekandel oli gregooriuse laule, Binchois’ ja Perotinuse muusikat ja eesti heliloomingust lisaks Arvo Pärdile Cyrillus Kreegi “Mu süda, ärka üles” ja “Taaveti laul” nr 121, Helena Tulve “Ole tervitatud, Maarja” ning Tõnis Kaumanni “Ave Maria”.

Vox Clamantise järgmised kolm kontserti olid XLII Sidney festivalil. Esimene kontsert oli 27. jaanuaril City Recital Hallis Melbourne’is kõlanud kavaga. 28. jaanuaril, festivali lõpupäeval, esineti mainekas kontserdipaigas nimega Cove Apartments. Seal kõlasid mõlemad kavadkuulsale arhitektile Harry Seidlerile pühendatud kontserdisarjas “Seidler Salon Series”. Teine kava koosnes tervenisti Arvo Pärdi loomingust ning oli ühtlasi sarja lõppkontsert. Sidney festival toimus tänavut 6.–28. jaanuarini. See Austraalia kultuuri suvine suursündmus vältab kolm nädalat. Festivalile koondatakse umbes 150 kultuurisündmust ning seda väisab ligi pool miljonit inimest. Korraldajate eesmärk on tutvustada publikule artiste, keda Austraalias veel ei tunta või kes pole veel sellel mandril käinud. Ka Vox Clamantis oli seal esimest korda. Samuti esines tänavu Sidney festivali Seidlerile pühendatud sarjas Maarja Nuut.

bottom of page