top of page

Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdireis Euroopas

Eesti Filharmoonia Kammerkoor tähistas Eesti sajandat aastapäeva esinemistega 25. jaanuarist 6. veebruarini Euroopa olulistes kontserdipaikades: Groningeni De Oosterpoort, Brüsseli Flagey’ kontserdimaja, Londoni Barbicani keskus, Dublini rahvuslik kontserdimaja ja Amsterdami Muziekgebouw’. Publiku huvi Eesti muusika vastu oli kõikjal väga suur ning kontserdid Brüsselis, Londonis ja Dublinis olid juba enne turneele asumist välja müüdud. Turneele võeti kaasa erinevad kavad eelkõige Eesti muusikaga. Esineti nii koos Tallinna Kammerorkestriga Risto Joosti juhatusel kui ka a cappella kontsertidega koori peadirigendi Kaspars Putniņši dirigeerimisel; muu hulgas tegi BBC koori a cappella kontserdist Barbicani keskuses raadio otseülekande. Putniņši koostatud kava “Eesti lood” keskmes oli Arvo Pärdi ja Veljo Tormise koorilooming, nende kõrval tutvustati ka noorema põlvkonna autoreid, nagu Ülo Krigul, Galina Grigorjeva ja Liisa Hirsch; viimase “Jooned” oli tellitud Flagey’ kontserdimaja poolt.

8 views
bottom of page