top of page

Itaalia lennufirma Alitalia hävitas viola da gamba


Muusik Myrna Herzogile lõppes lennureis kurvalt. Itaalia lennufirma Alitalia andis talle lubaduse, et tema pagasi eest kantakse erilist hoolt, ometi sai ta lennuki maandudes tagasi täiesti lõhutud pilli. Myrna Herzog on Brasiilias sündinud vanamuusik, kes mängib vioolat, viola da gamba’t ja barokktšellot ning on oma ala suur ekspert. Herzog jagas oma nördimust Facebookis, tema sõnul Alitalia vihkab muusikuid. Eriti kahetsusväärne on asjaolu, et lõhutud pill oli XVII sajandist pärit hindamatu väärtusega viola da gamba. Herzogi sõnul ei soovinud lennufirma võtta mitte mingisugust vastutust ning samuti eemaldati tema postitus lennufirma Facebooki lehelt.

Kuna Herzogi Facebooki postitus levis üle maailma, avaldas lennukompanii lõpuks ka oma sõnumi, milles kahetses juhtunut ja andis teada, et asjaolude uurimisega on alustatud. Samas märkis lennukompanii, et pagasile, mis ei vasta standardmõõdule (8 kg, 55 cm kõrge, 25 cm lai ja 25 cm sügav) tuleb osta lennukis eraldi istekoht. Nende sõnul Herzog selleks soovi ei avaldanud, kuigi talle seda võimalust pakuti. Hilisemas pöördumises mainis Herzog, et ta oli soovinud tungivalt pillile eraldi istekohta osta, ent vabu kohti enam ei olnud.

17 views
bottom of page