top of page

ECM Records avas voogedastusteenuse

Plaadifirma ECM on pikka aega hoidunud oma salvestuste striimimisteenuste lubamisest, kuid nüüd on nende seisukoht muutunud. Kogu ECM-i kataloog on nüüd kättesaadav erinevates striimimisteenustes, nagu Spotify, Apple Music, Deezer jt. ECM-i salvestuste hulgas leidub palju tuttavaid nimesid nii esitajate kui heliloojate hulgast: Arvo Pärt, András Schiff, Steve Reich, Keith Jarrett ja Jan Garbarek on vaid väike osa ECM-i plaadikogus olevatest nimedest. ECM-i seisukoha muutusele andis tõuke laiendatud levitamiskoostöö Universal Music Groupiga. UM-ile kuuluvad sellised plaadimärgid nagu Deutsche Grammophon ja Decca.

ECM oli siiani üks tuntumaid plaadifirmasid, kes digitaalseid platvorme vältis. Viimaseid tuntumaid striimimise vältijaid on Hyperion, kes seniajani ei taha oma katalooge voogedastusse anda. Hyperioni tegevjuhi Simon Perry sõnul oleks see Hyperionile väga halbade tagajärgedega, sest kasum on striimimisel äärmiselt väike. Perry sõnul kuivavad sissetulekud kokku ja ei ole enam võimalik uusi salvestusi teha, kui inimesed enam füüsilisi plaate ei osta ja kuulavad muusikat vaid internetis. Ka ECM on jätkuvalt seisukohal, et inimesed võiksid ikkagi jääda CD-plaatide kuulamise juurde, sest plaat moodustab salvestuse ja kaasneva informatsiooniga ühtse terviku, mida voogedastus ei paku. Siiski on ECM-i jaoks oluline, et muusika oleks kõigile kättesaadav. Kuna vohab ka piraatlus, oli ECM-ile oluline luua inimestele legaalne võimalus muusikat internetist kuulata.

3 views
bottom of page