top of page

Asutati EMTA fond üliõpilaste toetuseks

28. detsembril asutati Eesti muusika- ja teatriakadeemia fond, mille eesmärk on koguda ja vahendada toetusi muusika-, teatri- ja kultuurikorralduslikule haridusele. Esimese, 1000-eurose annetuse tegi vast loodud fondi EMTA rektor Ivari Ilja. Ilja sõnul asutati fond eelkõige üliõpilaste toetamiseks. “Esimesed stipendiumid loodame välja anda juba ülejärgmisel aastal, kui tähistame EMTA saja aasta juubelit,” ütles Ilja. Fond hakkab välja andma ka preemiaid ja tunnustusauhindu ning toetama loomingu- ja teadusprojekte. Rektori sõnul täidab fond aastaid kestnud probleemi, kuidas paigutada annetusi. “Seni on EMTA-le adresseeritud annetuste ja päranduste vastuvõtmine olnud fondi puudumise tõttu juriidiliselt keeruline, mistõttu oli selle loomine hädavajalik samm,” selgitas Ilja. “Ideaalne väljund sellele on just praktiline: stipendiumid tublidele üliõpilastele, abi teadusprojektide rahastamisel või ka preemia teenekaile õppejõududele”. EMTA fondi tööd juhib nõukogu, kuhu kuuluvad Indrek Laul, Ivari Ilja, Kristel Pappel, Rein Oja ja Eero Raun, fondi juhatusse kuulub Marko Lõhmus.

5 views
bottom of page