top of page

Semyon Bychkovist saab Tšehhi filharmooniaorkestri peadirigent

Semyon Bychkov alustab hooajast 2018/2019 tööd Tšehhi filharmooniaorkestri peadirigendi ja muusikajuhina. Orkestri viimane peadirigent Jiří Bělohlávek suri tänavu. Esmakordselt dirigeeris Bychkov kõnealust kollektiivi 2013. aastal ning on praegu orkestri Tšaikovski projekti kunstiline juht. Selle käigus plaadistatakse Deccale Tšaikovski sümfooniad, kolm klaverikontserti, “Romeo ja Julia”, “Francesca da Rimini” ning “Serenaad” keelpillidele. Tšehhi filharmooniaorkester asutati aastal 1886, mil tegutseti Antonin Dvořáki käe all. Esimene plaat anti välja 1929. aastal, mil tollane peadirigent Václav Talich juhatas Smetana teost “Minu kodumaa”. Järgmise kontserdihooaja algusest asuvad orkestri juures tööle ka kaks külalisdirigenti, Jakub Hrůša ning Tomáš Netopil, kes on mõlemad õppinud Jiří Bělohláveki käe all.

Foto: www.semyonbychkov.com

Foto: www.semyonbychkov.com

4 views
bottom of page