top of page

ISCM-i “World Music Days”

ISCM-i (rahvusvaheline nüüdismuusika ühing) “World Music Days” (“Maailma muusika päevad”) toimusid seekord Kanadas Vancouveris. Festivalile valitakse teoseid 50 riigist üle maailma, igast riigist vähemalt üks. Eestit esindasid Tõnu Kõrvitsa eestikeelne neljaosaline kooriteos “Laulud laulude laulust”, mis põhineb Saalomoni ülemlaulul Vello Salo tõlkes, ning Märt-Matis Lille “When the Buffalo Went Away”. Tõnu Kõrvitsa teost esitas Kanada naiskoor Elektra ning Märt-Matis Lille lugu ansambel Standing Wave. Lille teos põhineb tasandike indiaanlaste hulka kuuluva Crow’ hõimu pealiku sõnadel, millega ta kirjeldab napisõnaliselt oma kultuuri hääbumist. “Kanada on olnud põlisrahvaste tunnustamisel USA-st edumeelsem, teadvustades etnilist ebaõiglust, ning on püüdnud seda heastada neid teemasid käsitledes,” kommenteeris Märt-Matis Lill.

ISCM on kaasaegse muusika valdkonna suurim rahvusvaheline võrgustik, ühendades üle 50 riigi, lisaks alaorganisatsioonidena festivale ja uue muusika keskusi. “Maailma muusika päevad” on ISCM-i tegevuse üks tähtsamaid väljundeid. Tegu on suurejoonelise sündmusega ning meil on suur au see väärika ajalooga festival 2019. aastal Eestisse tuua,” kommenteeris Eesti heliloojate liidu esimees Märt-Matis Lill.

8 views
bottom of page