Tallinnas kogunes poolsada puhkpillimängijat

01/12/2017

Hetk vaskpillifestivalilt, dirigeerib Aavo Ots. FOTO RENE JAKOBSON

 

1.˗5. novembrini toimus Tallinnas rahvusvaheline vaskpillifestival “Baltic Nordic Brass Academy”. Vaskpillifestivali kunstiline juht on EMTA õppejõud Aavo Ots. Koos musitseerisid EMTA, Helsingi kunstide ülikooli, Sibeliuse akadeemia, Jāzeps Vītolsi nimelise Läti muusikaakadeemia ning Leedu muusika- ja teatriakadeemia puhkpillimängijad, osavõtjate arv oli festivali ajaloo suurim. Kontserdid olid Tallinna Jaani kirikus ning Estonia kontserdisaalis. 5. novembri galakontserdil esitas enam kui 50 puhkpillimängijat Pärt Uusbergi festivaliks valminud uudisteose. Üritusega tähistati Eesti, Soome, Läti ja Leedu vabariigi 100. aastapäeva.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload