top of page

Tänuõhtu Eesti muusikaõpetajatele


Puhkpilliõpetaja (metsasarv, eufoonium, tuuba, trompet) Bert Langeler Viljandi ja Võhma Muusikakoolist ja Koeru Muusikakooli direktor Kerli Sirila. FOTO EML

17. septembril toimus Rahvusooper Estonia talveaias Eesti muusikakoolide liidu traditsiooniline tänuõhtu, kus tunnustati liidu silmapaistvaid pedagooge, anti üle Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali pedagoogi tunnustuspreemiad ning kuulutati välja parimad kohalikud omavalitsused.

EML tänab õpetajaid tänupreemiaga alates 2015. aastast. Preemiasaajad otsustab EMLi juhatus tuginedes õpetajate saavutustele EMLi vabariiklikul konkursil. Tänavused preemiad said TMKK ja Nõmme muusikakooli oboeõpetaja Tulike Loorits, Viljandi ja Võhma muusikakooli puhkpilliõpetaja (metsasarv, eufoonium, tuuba, trompet) Bert Langeler, Tartu ja Vastseliina muusikakooli puhkpilliõpetaja (metsasarv, bariton) Urmas Himma, Rapla muusikakooli flöödiõpetaja Angela Katkosilt, TMKK klaveriõpetaja Martti Raide ja Tallinna muusikakooli kontsertmeister Mai Ots.

Helikunsti sihtkapital tänab väljapaistvaid muusikaõpetajaid tunnustuspreemiatega alates 2012. aastast (varem stipendiumid)., need antakse välja koolide ettepanekute alusel. Tänavused preemiad pälvisid G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli klaveripedagoog Ülle Sisa, H. Elleri nimelise Tartu muusikakooli viiulipedagoog Kristel Eeroja-Põldoja, Kadrina kunstide kooli puhkpilliõpetaja Edvin Lips, Pärnu muusikakooli akordioniõpetaja Reet Nurming ning Sillamäe muusikakooli akordioniõpetaja Tatjana Danilova.

Parimaid omavalitsusi tunnustab EML alates 2014. aastast. Auhinda antakse välja koolide ettepanekute alusel. Tunnustuse pälvisid Viljandi linn ja Rae vald. EML andis ka välja elutööpreemia Põltsamaa muusikakooli pikaajalisele direktorile Anne Kausile.

Tänuõhtul esines puhkpillikvintett Estica eesti muusika kavaga, pärast vaadati Estonia teatris Wagneri “Lendavat hollandlast”.

15 views
bottom of page