top of page

Tõnu Kõrvitsa teose “Driftwood Songs” maailma esiettekanne


Astria Oboe Trio ja Ensemble HaftCraft. FOTO www.eu2017.ee

4. oktoobril oli Gentis (Belgia) De Bijloke kontserdimajas Eesti ja Belgia ühine kontserdiprojekt “7 TEARS”, kus ansamblite Haftcraft ja Astria oboetrio esituses tuli maailma esiettekandele Tõnu Kõrvitsa “Driftwood Songs”. Kontsert oli pühendatud Eesti vabariigi 100. aastapäevale ja Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumisele. Projekt toimus koostöös Eesti Kontserdiga. Haftcrafti liige fagotimängija Bert Helsen on korduvalt esitanud Kõrvitsa sooloteost “Laul kaugele sõbrale”. Helsen ütles, et mõlemale ansamblile on oluline tellida nii seadeid kui ka uut loomingut topeltlesthuulikuga pillidele: “Reeglina ei leia kuigi palju nendele instrumentidele kirjutatud ansambli- ja sooloteoseid. Kõrvitsa uudisteos aitab seda tühimikku täita.”

Projekt on pälvinud juba mitme olulise Belgia kontserdipaiga huvi. Järgmised kontserdid Belgias on 4. novembril Astria oboe festivalil Vichtes ning 25. jaanuaril kultuurikeskuses het SPOOR Harelbekes. Tallinnas saab uudisteost kuulata Tallinn Music Weekil 7. aprillil 2018. Tõnu Kõrvitsa uudisteose loomist toetas Kultuuriministeerium heliloomingu tellimise toetusprogrammist.

bottom of page