top of page

Ülekandetehnoloogia LoLa


LoLa ülekandetehnoloogia esitlemine muusikaakadeemias. Foto: EMTA

LoLa ülekandetehnoloogia esitlemine muusikaakadeemias. Foto: EMTA

Nüüdsest võib Eestis nautida kontserte, kus muusikud ei asu koos ühel laval, vaid erinevates riikides. Eesti muusika- ja teatriakadeemia võttis Eestis esimesena kasutusele ainulaadse viitevaba heli ja video ülekandetehnoloogia LoLa ehk low latency. LoLa tehnoloogia on sedavõrd täpne, et kuni 4000 kilomeetri kaugusel paiknevad muusikud saavad musitseerida koos reaalajas. 5. oktoobril muusikaakadeemias toimunud LoLa esitluskontserdil asusid muusikud samal ajal Tallinnas ja Minskis. EMTA rektori Ivari Ilja sõnul ületas see tehnoloogia täielikult tema ootused: “Oli üllatav, et viiteaja saab viia nii minimaalseks, et see on inimkõrvale tunnetamatu.” Lisaks kontsertidele hakkab muusikaakadeemia LoLat kasutama ka proovide, meistriklasside ja loengute läbiviimisel.

20 views
bottom of page