top of page

Berliini riigiooper jälle avatud


Berliini riigiooperi muusikajuht Daniel Barenboim  rõõmustab renoveerimistööde eduka lõppemise üle.

Pärast seitse aastat kestnud renoveerimist avas Unter den Lindenil taas uksed Berliini riigiooper, mis pakkus esmakordselt publikule muusikarõõmu 1742. aastal. Remondi käigus vahetati muu hulgas välja ka kogu lavatehnika. Kuigi esialgu loodeti valmis saada kolme aastaga, venis renoveerimine väga pikale ning raha kulus planeeritud 239 miljoni asemel 400 miljonit eurot. Hoone avati pidulikult 3. oktoobril Schumanni teosega “Stseenid Goethe “Faustist””, mille seadis lavale teatri pealavastaja Jürgen Flimm ja juhatas ooperimaja muusikajuht Daniel Barenboim. Taasavamisel oli kohal nii kohalik kultuurieliit kui ka Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier ja liidukantsler Angela Merkel.

Üks ooperisõpru kommenteeris, et talle meeldis, et remondiga muudeti hoone kõrgust. “Akustika on nüüd suurepärane ja kõik vajalik on kuulda,” lausus ta. Peamajas algasid regulaarsed etendused alles 8. oktoobril, sest oli vaja seadistada lavatehnikat juhtiv elektroonika. Sel hooajal on plaanis lavale tuua seitse uuslavastust ja anda 16 sümfooniakontserti, kus esineb Berliini riigikapell.

30 views
bottom of page