top of page

Arvo Pärt pälvis Ratzingeri fondi preemia


Arvo Pärt pälvis tänavuse Joseph Ratzingeri fondi preemia, millega tunnustatakse väljapaistvaid saavutusi teoloogias või sellega seotud teadustes, samuti religioosset kunstiloomingut. Komisjon tõi esile Pärdi loomingu kui sügavalt religioosset inspiratsiooni andva muusika. Koos Pärdiga pälvisid auväärse preemia sel aastal luteri teoloog, Strasbourgi oikumeeniliste uuringute instituudi direktor professor Theodor Dieter ning katoliku teoloog, Bonni ülikooli emeriitprofessor Karl-Heinz Menke.


Paavst Benedictus XVI ehk Joseph Ratzingeri nimeline fond annab preemiat välja 2011. aastast alates ning selle saajate hulgas on silmapaistvaid teolooge üle maailma. Preemiate pidulik üleandmine toimub 18. novembril Vatikanis.

17 views
bottom of page