top of page

Marianna Liik pälvis Luzerni festivali auhinna


Marianna Liik ja Josep Planells Schiaffino

Eesti helilooja Marianna Liik ja hispaanlane Josep Planells Schiaffino pälvisid prestiižse Luzerni festivali akadeemia noore helilooja auhinna. Auhinnaga kaasneb uue orkestriteose tellimus, mille ettekanne on 2019. aastal Luzerni festivalil.

Roche Young Commissions on algatus, millega kaks alla 30-aastast heliloojat saavad võimaluse kahe aasta jooksul kirjutada teose sümfooniaorkestrile. “Luzern on suurepärane uue muusika keskus ja sealses muusikaelus osalemine on eriline võimalus. Sümfooniaorkestrile kirjutamine, sellest keerukast organismist aru saamine ja selle kasutama õppimine on mulle alati huvi pakkunud. Aasta pärast on proov, kus Luzerni festivali akadeemia orkester mängib teose esialgset versiooni. See annab hea võimaluse teha täiendusi ja muudatusi. Saan ka konsulteerida ning mõtteid vahetada dirigendiga, kelle juhtimisel kahe aasta pärast esiettekanne toimub,” ütles Marianna Liik.

Marianna Liik (s 1992) on kirjutanud muusikat orkestrile, ansamblitele, koorile ning elektroonilisi teoseid. Tema erihuvi on elektrooniliste ja akustiliste väljendusvahendite ühendamisel tekkiv kõlamaailm. Marianna Liik pälvis rahvusvahelisel heliloojate rostrumil 2013. aastal Prahas alla 30-aastaste kategoorias teise koha oma elektroonilise teosega “Mets”. Novembris 2014 võitis ta Euroopa filmimuusika ja -heli festivalil “SoundTrack_Cologne 11” Lääne-Saksa Raadio filmimuusika preemia. Septembri algul kõlas tema elektrooniline teos “Mets” Austraalia kaasaegse muusika festivalil “Bendigo International festival of Exploratory Music”.

bottom of page