top of page

Arseni Tarasevitš-Nikolajevil ühisleping Decca ja Universaliga


Legendaarse vene pianisti Tatjana Nikolajeva 23-aastane pojapoeg Arseni Tarasevitš-Nikolajev sõlmis lepingu firmadega Decca Classics ja Universal Music Australia. Tegu on harva esineva juhtumiga, kus kaks plaadifirmat teevad ühe artistiga nn kaaslepingu. Nikolajevi debüütalbum “Moments Musicaux” ilmub aastal 2018 ning sellel kõlavad Rahmaninovi “Muusikalised momendid”, Prokofjevi “Põgusad hetked” ning teosed Skrjabini, Medtneri ja Tšaikovski sulest. Tarasevitš-Nikolajevi õpetajad Moskva konservatooriumis on Nikolai Luganski, Sergei Dorenski, Andrei Pisarev ja Pavel Nersessian. 2012. aastal võitis ta Clevelandi konkursil esikoha ning aastal 2016 Sydney rahvusvahelisel konkursil teise preemia. Noorele eale vaatamata on tema andel palju austajaid. Decca plaadifirma mänedžer toob esile Nikolajevi sügavat musikaalsust ja lüürilist muusikatunnetust, mis on tema sõnul noore artisti puhul erilised tunnused. Universali mänedžer nimetas Nikolajevit ülimaks klaveriaristokraadiks, kelle muusikatõlgendused on sügavalt isikupärased ja põhjalikult läbitunnetatud.

bottom of page