top of page

Leelo edu III koorimängudel Riias


Leelo Leedus. FOTO LEELO

Üle-eestiline neidudekoor Leelo pälvis 16. juulist kuni 23. juulini Riias toimunud III Euroopa koorimängudelt (“European Choir Games”) ning rahvaste grand prix’lt (“Grand Prix of Nations”) saatega folkloormuusika kategoorias kaks kuldmedalit, Euroopa tšempioni tiitli ning rahvaste grand prix’ karika. Samas kategoorias osales peale Eesti veel üheksa koori Venemaalt, Iisraelist, Lätist, Kanadast ja Lõuna-Koreast. Dirigent Külli Kiiveti sõnul on võit magus, kuna koor käib koos harva: “Saame kokku kord kahe kuu jooksul laululaagris. Selline edu rahvusvahelisel festivalil näitab lauljate suurt tahet, laulurõõmu ja maksimaalset kokkuvõtmist.”

Leelol oli au esindada Eestit ka 20. juulil Riias Arēna hallis toimunud suurel laste- ja noortekooride kontserdil “Crossing the Bridges”, kus esinesid parimad koorid Venemaalt, Tšehhist, Suurbritanniast, Valgevenest ja Rootsist ning millest tegi otseülekande Läti televisioon.

Euroopa koorimängud on 2013. aastal alguse saanud koorikonkurss, mis põhineb sarnaselt maailma koorimängudega (“World Choir Games”) antiikolümpia ideel. Konkurssi nimetatakse Euroopa meistrivõistlusteks koorilaulus. Järgmised Euroopa koorimängud on 2019. aastal Rootsis Göteborgis.

Leelo on 1996. aastal Eesti naislaulu seltsi ja Eesti muusikaõpetajate liidu eestvedamisel alguse saanud noortekoor, mille eesmärk on innustada tütarlapsi üle kogu Eesti laulma neidude- ja hiljem naiskooride ridades ning esindada riiki kodus ja rahvusvahelistel konkurssidel. Koori üks asutajaid ja peadirigente on Toomas Voll. Alates 2014. aastast juhatab koori Külli Kiivet.

13 views
bottom of page