top of page

Lahkus lõõtsakuningas Aivar Teppo


Aivar Teppo FOTO ERR.EE

25. juulil suri 58-aastasena Eesti lõõtsakuningas Aivar Teppo. Tegu oli mitmenda põlve lõõtspillimehega, ent mitte oma kuulsa nimekaimu otsese järeltulija, vaid sugulasega. Esimesed pillilood õppis ta isalt ja vanaisalt, hiljem omandas ta palju ühelt kõigi aegade tuntumalt Eesti lõõtspillimehelt Karl Kikaselt, kelle mantlipärijaks Aivarit võibki pidada. Lõõtsakuninga tiitli pälvis ta August Teppo nimelisel lõõtsamängijate võistlusel Võrus. Teppo mängis ka kannelt, akordionit ja karmoškat, kuid kontsertidel ja pidudel astus enamasti üles pillimeistri August Teppo lõõtsade eeskujul valmistatud lõunaeesti ehk Teppo tüüpi lõõtsadel. Ta on esinenud arvukatel rahvapidudel ja perekondlikel tähtpäevadel, kontserdireisid viisid teda välismaalegi. Tema haaravat mängu tunnevad ilmselt kõik Eesti rahvamuusikahuvilised vähemalt raadio- ja teleesinemiste vahendusel. Salvestusi Aivar Teppo pillimänguga leidub paarikümnel CDl, neist peaaegu pooled on tema sooloplaadid.

118 views
bottom of page