top of page

Andres Uibo esines Leipzigi Tooma kirikus


Eesti tuntumaid ja teenekamaid organiste, oreliprofessor ja muusikategelane Andres Uibo astus 29. juulil üles Saksamaal Leipzigi Tooma kirikus kontserdisarjas “BachOrgelFestival”, millega tähistati reformatsiooni 500. aastapäeva. Sarja kontserdid toimusid laupäeviti 24. juunist kuni 5. augustini. Tooma kirik oli Johann Sebastian Bachi tööpaik tema elu viimasel 27 aastal. Mängiti kiriku kuulsal Saueri orelil. Sarja esinejate hulgas oli nt dirigendina tegutsev Gerhard Löffler Hamburgi peakirikust, praegune Tooma kiriku organist Ullrich Böhme, ka Tallinna orelifestivalil korduvalt esinenud Martin Rost Stralsundist, Luca Antoniotti Itaaliast ning ka dirigendi ja klavessinistina tegutsev Haagi kuningliku konservatooriumi professor Ton Koopman Hollandist. “Olen esimene eestlane, kes selles paigas soolokontserdiga esineb. Osavõtt niisugusest sündmusest ja sellises seltskonnas on muusikule absoluutne tippsündmus, täitunud unistus,” ütles Andres Uibo oma kontserdi eel. Uibo kavas olid Buxtehude, Böhm, Uibo, Liszt, Telemann ja Bach.

35 views
bottom of page