top of page

Leedsi konkursi kõrvale Leedsi festival


Leedsi rahvusvaheline pianistide konkurss lõi käed Lang Langi rahvusvahelise muusikafondiga, et asutada uus klaverifestival. Selle kunstiliste juhtide Paul Lewise ja Adam Gatehouse’i sõnul on festivali eesmärk tõmmata mainekale pianistide konkursile veelgi suuremat tähelepanu, pakkudes ühtlasi esinemisvõimalusi konkursi võitjatele ning hoolitsedes publiku järelkasvu eest. Esimene Leedsi festival korraldatakse juba 2018. aasta mais. Iga-aastasena plaanitud festivali kontserte antakse lisaks Leedsile ka Londonis. Esimesel festivalil esinevad soolokavaga näiteks Lars Vogt, Alessio Bax ja Sunwook Kim. Lang Langi muusikafond valib välja ka kolm noort, alla 16-aastast pianisti, kelle mentoriks Lang Lang on lubanud hakata ning kes saavad esinemisvõimaluse nimetatud festivalil. Lang Langi sõnul on uued kunstilised juhid tõstnud Leedsi konkursi uuele tasemele, millega on avanenud võimalus mõjutada ja toetada noori muusikuid. Järgmine Leedsi rahvusvaheline pianistide konkurss on tuleva aasta septembris, ent eelvoor Berliinis, Singapuris ja New Yorgis viiakse läbi juba 2018. aasta aprillis.

6 views
bottom of page