top of page

LXIV rahvusvaheline heliloojate rostrum


Artur Zagajewski. Foto culture.pl

Tänavune heliloojate rostrum oli 15.–19. maini Itaalias Palermos. Konkursile esitati 58 teost 29 riigist. Põhikategoorias võitis poola helilooja Artur Zagajewski (s 1978) teos “brut”. Kümme soovitatud teost on Eestit esindanud Elis Vesiku ansambliteose “To become a tree” kõrval veel Ramon Lazkano (Prantsusmaa) “Mugarri”, Shei-Wei Lo (USA) “Madhye II”, Christian Masoni (Inglismaa) “Open to Infinity: A Grain of Sand”, Vittorio Montalti (Itaalia) “Untitled n. 2”, Kate Moore’i (Holland) “Fern“, Onutė Narbutaitė (Leedu) “Was there a butterfly?”, Gerhard E. Winkleri (Austria) “Anamorph IX UA (Frostblues zur Winterreise)”, Daniel Zea (Šveits) “Pocket Enemy” ja Andreas Zhibaj (Rootsi) “Ithaca”. Alla 30-aastaste heliloojate kategoorias tunnistati parimaks soomlase Sebastian Hilli (s 1990) orkestriteos “Reachings” ning soovitatud teosed on Sergei Stroykini (Venemaa) “Four Brief Scenes after Samuel Beckett” ja Szymon Stanisław Streleci (Poola) “L’Atelier de sensorité”.

28 views
bottom of page